Gent autovrij: per fiets naar Dampoort en Oude Dokken

11/09/2015 15:25

Op zondag 20 september is Gent Autovrij. Die dag kan je verschillende wijze fietsroutes volgen. Eén ervan is ‘Wijs in ‘t Noorden’ die onder meer de Dampoort, de Oude Dokken en de haven aandoet.

Startpunt van de fietstocht is het Emile Braunplein, dat voor de gelegenheid tot Wijze Plannen Plein wordt omgedoopt. Daar kan je terecht voor het routeplan van de fietstocht. Op het plein kan je meteen ook kennismaken met het protoype van de ‘DOKslider’, een nieuwsoortige ‘winkelkar’ die het makkelijker moet maken om zonder auto in de stad te winkelen. Kom zeker langs en laat de bedenkers, The Opportunity Facory en de ontwikkelaars van de ‘Nieuwe dokken‘, het woonproject aan de Schipperskaai, weten wat je van het ontwerp vindt!

bataviabrug fiets

Daarna gaat het richting Bataviabrug. Aan de kant van de Schipperskaai kom je meer te weten over de toekomstplannen op die plek, en kan je op zeer originele wijze je eigen smoothy bij elkaar fietsen.

En ook aan de Dampoort valt er heel wat te beleven: een publieke keuken, het wijkplantenmuseum, een reuzemeccano… Alle activiteiten vind je hier: www.landinzicht.gent

Tot slot is het op 20 september ook de Vlaamse Havendag: ideaal om de haven van Gent met de fiets te ontdekken. Meer info: www.vlaamsehavendag.be

img_2777