Ondergrondse werken aan kantoorgebouw Zwaaikom

03/10/2014 12:11

De bouw van het nieuwe kantoorgebouw aan het Oktrooiplein, vlakbij de Zwaaikom, gaat goed vooruit. De bouwput is gegraven en tegen half oktober zijn de voorbereidende werken van het duurzame energiesysteem afgerond. Vanaf november krijgt de ondergrondse parking vorm.

bouwput alidesHet energiesysteem in het nieuwe gebouw maakt gebruik van de warmte of koude afkomstig uit de ondergrond. Daarvoor boort de aannemer momenteel gaten tot 135 meter diep. In de buizen die daarin worden aangebracht, zal een vloeistof circuleren die de temperatuur van de ondergrond overneemt en zo voor de verwarming en de koeling van het gebouw zal zorgen.

Midden oktober komt de eerste van twee torenkranen aan op de werf. Deze kraan zal binnen de werfomheining aan de kant van de rotonde staan. Vanaf dan kunnen de funderingswerken van start gaan. Vanaf november krijgt dan de ondergrondse parking, die twee verdiepingen telt, vorm.

Opdrachtgever van de werken aan dit kantoorgebouw is Alides Projects, een onderdeel van de gentse Group Maes. Als alles volgens planning verloopt, is het gebouw tegen eind 2015 klaar.

img_2777