Oude Dokken nodigen uit: baukuh komt naar Gent

03/04/2019 13:49

De Oude Dokken, een revitalisatie van oudste haven van Gent tot duurzame woonwijk, bestaan 15 jaar. Een jubileumjaar en dus tijd om even terug te blikken, vooruit te kijken en te vieren. En precies daarom organiseren Stad Gent en sogent i.s.m. A+, Architecture in Belgium, een exclusieve lezing in Gent.

Architect en docent Andrea Zanderigo van het Italiaanse bureau baukuh geeft op 8 mei een lezing in Gent over zijn huidige projecten.

Momenteel is hij gastdocent aan de Universität Stuttgart.
In 2004 richtte Zanderigo samen met vijf partners baukuh op, een architectenbureau met vestigingen in Genua en Milaan. Het werk van baukuh balanceert op de rand tussen architectuur en kunst, object en idee, en grijpt graag in op de (semi) publieke ruimte.
Baukuh won tal van internationale wedstrijden, zoals de Europan 7 in Amsterdam en Budapest, Klein Seminarie in Hoogstraten en Student City in Tirana. Werk van baukuh was tentoongesteld op verschillende biënnales, zoals Venetië, Rotterdam, Istanbul, Chicago en op de triënnale in Milan. Publicaties zijn ‘100 Piante’ en ‘Two Essays on Architecture’.

In het kader van 15 jaar Oude Dokken nodigen Stad Gent en sogent architecten, beleidsmakers, stedenbouwkundigen,…  uit voor een lezing van Andrea Zanderigo van het architectenbureau baukuh (Italië) op 8 mei 2019, om 20u in het VAC Virginie Lovelinggebouw (Gent).
We brengen graag collega’s, architecten, projectleiders,… samen om in Gent te luisteren naar de projecten van baukuh.

Praktisch: lezing baukuh
8 mei 2019, 20u
VAC Virginie Lovelinggebouw –  auditorium Romain De Coninck
Maria Hendrikaplein 70 bus 30, Gent
Engelstalige lezing
Inleiding door in-house architect van de Oude Dokken: Jan Mannaerts (360 architecten)
Prijs: gratis
Inschrijven is noodzakelijk – inschrijven kan je online of telefonisch via Gentinfo 09/210 10 10 van maandag tem zaterdag van 8u tot 19u.

*Dit is een samenwerking met  A+ Architecture in Belgium, het meest gelezen en meest bewaarde architectuurtijdschrift van België. Andrea Zanderigo geeft een identieke lezing in het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel ) op 7 mei, inschrijven kan je hier.
Deze lezing is een coproductie tussen A+ Architecture in Belgium en Bozar.

img_2777