Spectaculair kranentransport langs de dokken

25/06/2018 10:29

Op woensdag 20 juni arriveerden twee oude havenkranen van de firma Euroports in de Oude Dokken.

De grootste kraan, de ST1-kraan staat nu in het toekomstige Kapitein Zeppospark aan het Houtdok en zal dienst doen als uitkijkpunt van waaruit bewoners en bezoekers de volledige Oude Dokken tot aan de Dampoort kunnen overschouwen. De tweede, de Sobemai-kraan staat aan het noordelijk uiteinde van de Kleindokkaai, en is ook een uitkijkpunt, maar dan richting Voorhaven en Muide. Het spreekt voor zich dat dit uitzonderlijke transport van deze reuzen doorheen de haven en de stad niet onopgemerkt voorbij ging.

Spectaculair transport

Op woensdag 20 juni startte transportfirma ‘De Groote’ uit Lochristi met de voorbereiding van het transport van de kranen naar de Oude Dokken. Ter hoogte van het Sifferdok werd de bijna 70 meter hoge ST1-kraan op een varend ponton geplaatst en over het water naar de Oude Dokken getransporteerd. De dag erna wordt ook de Sobemai-kraan vanop het Grootdok richting Voorhaven en vervolgens richting Houtdok en Achterdok naar de Dokken vervoerd. Daar worden de kranen op het land gezet, en vervolgens met een speciale transportlader naar hun definitieve bestemming gebracht.

Kranen met een verleden

De zogenaamde ‘ST1-kraan’ (of stukgoedkraan) weegt 370 ton, dateert van 1983 en is de hoogste van het kranenlandschap in de Oude Dokken. De kraan was eigendom van Euroports in de Gentse haven, maar werd vorig jaar aangekocht door de Stad Gent. Ondertussen kreeg deze kraan al een schilderbeurt. De ST1-kraan heeft een hijsvermogen van maar liefst 35 ton, en heeft meer dan 30 jaar dienst gedaan bij Euroports voor het laden en lossen van zowel stukgoed als bulkgoederen.

Ook de ‘Sobemai-kraan’ is aangekocht van Euroports. Deze kraan dateert van 1988 en weegt 150 ton. De Sobemai-kraan is een hydraulische evenwichtskraan, gemaakt volgens een Belgisch patent. Deze kraan werkte snel en precies. Door het lage energieverbruik en de snelle behandeling van goederen had de evenwichtskraan een hoog rendement.

Het kranenproject in de Oude Dokken kan gerealiseerd worden dankzij de financiële steun van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). Maar ook de voorbije jaren heeft Europa al heel wat geïnvesteerd in de herontwikkeling van de Oude Dokken. Zo subsidieerde EFRO ook de renovatie van de kaaimuren langs het Houtdok en de historische bakstenen bogen die geïntegreerd zullen worden in het Kapitein Zeppospark, de renovatie van de kaaimuren en aanleg van de woonbootsteigers in het Handelsdok en de renovatie van de kaaimuur langs het Achterdok.

Kunstige kranen

In opdracht van de Stad ging illustrator Kathy De Wit creatief aan de slag met een eigenwijze en ‘Gentsche interpretatie’ van Lieven Tavernier van de Europese hymne, die zij op de ST1-kraan schilderde.

In de loop van 2019 krijgt de ST1- kraan nog een uitkijkplatform, zodat bewoners en bezoekers de Oude Dokken tot aan de Dampoort kunnen overschouwen. De Sobemai-kraan krijgt in de loop van 2019 nog een unieke make-over, waarbij de kraan ingezet zal worden als 3D-graffiti kunstwerk.

img_2777