Teken mee aan het park rond het Houtdok

01/10/2014 17:07

De komende jaren verrijst een mooi stuk groen rond de oevers van het Houtdok. Wilt u graag mee nadenken over het ontwerp? Kom dan op vrijdag 17 oktober naar het Open Huis in de Roerstraat. Medewerkers van de Stad Gent tonen u de plannen zoals ze er vandaag uitzien en peilen naar uw ideeën en opmerkingen. Vervolgens gaan de ontwerpers ermee aan de slag.

In de tuin bij het Open Huis gaat ook Rocsa vzw, onder meer bekend van De Piramuide, op zoek naar creatieve ideeën om te spelen of te verpozen. Met een reuzengrote meccano maken ze objecten die later misschien wel een plaats kunnen krijgen in het park. Een ideale manier om ook de kinderen te laten meedenken!

Meer dan 3 hectare park

houtdok ph

Het park rond het Houtdok is het grootste nieuwe wijkpark  in de Oude Dokken. Zowel de huidige buurtbewoners als de toekomstige bewoners zullen volop kunnen spelen, wandelen of verpozen in het park van ruim 3 hectare groot.

Momenteel krijgen de historische kaaimuren rond het Houtdok een stevige opwaardering. Als alles volgens plan verloopt, zijn deze werken tegen midden 2015 afgerond. Het jaar daarop kan de aanleg van het park dan van start gaan. Eind 2017, begin 2018 is het klaar.

img_2777